Activiteit

Spatial Data for Biodiversity Hackathon

We nodigen je uit voor een hackathon op maandag 23 en dinsdag 24 oktober in het Akoesticum Ede over het onderwerp "Ruimtelijke gegevens voor biodiversiteit". We hebben jouw deelname nodig om de uitdaging aan te gaan om ruimtelijke data te gebruiken om het cumulatieve effect van stressoren op biodiversiteit in kaart te brengen en om bruikbare ruimtelijke data, kaarten en tools te leveren voor publieke managers en belanghebbenden om de biodiversiteit in Nederland beter te beschermen.

Organisator Wageningen Data Competence Center
Datum

ma 23 oktober 2023 tot di 24 oktober 2023

Locatie Akoesticum, Ede, The Netherlands

De hackathon wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research. Studenten, onderzoekers, datawetenschappers, biodiversiteitsexperts en AI- en GIS-enthousiastelingen worden uitgedaagd. Om verschillende ecosystemen te vertegenwoordigen zullen we onze dataselectie en kartering richten op drie casestudiegebieden: de Noordzee, de Waddenzee en rond de Veluwe.

Omdat we weten dat jouw organisatie al bezig is met biodiversiteit in Nederland, zouden we het geweldig vinden om je bij de supporters van de hackathon te hebben. We kunnen jouw organisatie op verschillende manieren betrekken:

We hopen dat dit evenement waarde creëert voor verschillende belanghebbende organisaties en een geweldige kans biedt voor netwerken en publieke bewustwording. Er zal een professionele fotograaf en videograaf aanwezig zijn op het evenement.

Om meer te weten te komen over de hackathon en om je mogelijke bijdrage vorm te geven, kun je voor 31 mei reageren, dan plannen we een bijeenkomst om hierover ideeën uit te wisselen. Als we dan nog niets van je gehoord hebben, neem ik misschien contact met je op om te kijken of je geïnteresseerd bent om deel te nemen en om de inhoud wat verder uit te leggen.

Ik hoop dat we met u kunnen samenwerken aan dit evenement en blijf beschikbaar voor eventuele aanvullende informatie die u nodig hebt.

Hartelijk dank voor uw tijd en overweging.

Namens de organisatie van de Hackathon 'Ruimtelijke gegevens voor biodiversiteit',

Jenny Lazebnik

Meer informatie