Over Wageningen Campus

Over Wageningen Campus

Op Wageningen Campus weten we dat het delen van kennis net zo belangrijk is als het ontwikkelen van kennis. We zijn ervan overtuigd dat daarin de sleutel ligt tot werkelijk innovatieve oplossingen voor de wereldwijde problemen van deze tijd. Daarom is Wageningen Campus ingericht als ontmoetingsplek voor onderzoekers, (startende) ondernemers en studenten op het gebied van voeding en voedselproductie, leefomgeving en gezondheid. Wageningen Campus bestaat uit twee locaties: rond de gebouwen van Wageningen University & Research (WUR) en het Business & Science Park Wageningen (BSPW).

Werken, studeren en ontmoeten

Wageningen Campus is gericht op ontmoeting en verbinding tussen kennisorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en starters. Met de researchinstituten van WUR, (inter)nationale R&D-bedrijven zoals FrieslandCampina, Noldus, Yili, Kikkoman en Keygene, onderzoeksinstellingen zoals NIOO, onderwijsinstellingen zoals Wageningen University en de Aeres Hogeschool en tal van MKB bedrijven en startups biedt de campus het juiste klimaat om te komen tot innovatieve oplossingen. BSPW is specifiek bedoeld voor bedrijven in de life sciences, food en health.

Thema’s van deze tijd

Op Wageningen Campus werken wetenschappers, bedrijfsleven en overheden samen aan belangrijke actuele maatschappelijke vraagstukken: de wereldvoedselproblematiek, de grote druk op de groene en blauwe ruimte, de behoefte aan duurzame productie, gezonde voeding, de noodzakelijke vervanging van fossiele grondstoffen en de gevolgen van klimaatverandering. Deze problemen kunnen niet los van elkaar worden gezien, ze zijn nauw met elkaar verweven en kunnen op de campus in samenhang worden aangepakt.

Faciliteiten

Wageningen Campus biedt een scala aan faciliteiten en voorzieningen. Zo kunnen bedrijven en organisaties terecht in een bedrijfsverzamelgebouw of incubator. Ook kunnen ze gebruik maken van de hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten van WUR en bedrijven op Wageningen Campus. Daarnaast is er een Expat center, zijn er veel ontmoetingsplekken, is er een aantrekkelijke programmering, een breed catering aanbod, een groot aanbod aan sportieve voorzieningen en diverse winkels.

Onderwijs

De campus is ingericht voor vele vormen van onderwijs: regulier onderwijs op de universiteit en de Aeres Hogeschool, distance learning met incidenteel onderwijs op de campus en lifelong learning voor professionals. De studentenpopulatie is de laatste vijf jaar met meer dan 60% gegroeid. Op de campus verblijven ze te midden van wetenschappers op hun vakgebied, de bedrijven en organisaties waar ze stages kunnen lopen of hun carrière gaan vinden, is er een bloeiend starterslandschap met een studentincubator (StartHub) waar ze tijdens hun studie hun eigen ideeën en inspiratie vorm kunnen geven in een startup.

Ligging

Met zijn ligging centraal in Nederland heeft Wageningen Campus goede autoverbindingen met de Randstad (ruim een uur van Amsterdam en Schiphol), Utrecht (40 minuten), Arnhem (20 minuten) en Nijmegen (ruim een half uur). Naast Schiphol is de campus ook vanuit de internationale luchthavens van Eindhoven en Düsseldorf Weeze in een uur bereikbaar.