Wageningen Dialogue

CineScience: Starship Troopers

Sciencefiction films laten onze verbeeldingskracht de volle loop. "Starship Troopers" is daarin geen uitzondering met epische gevechten tegen interstellaire spinachtigen. Ga er maar goed voor zitten, want promovendus Saminathan Sivaprakasham Murugesan neemt je mee op een reis om de mysteries van de genetica te ontrafelen. Zijn wetenschappelijke werk draait om wespen met extra chromosomen - maar wat betekent dat nou eigenlijk? Heb je je ooit afgevraagd wat er op microscopisch niveau in deze organismen gebeurt? En wat er op genetisch niveau gebeurt als ze zich proberen aan te passen aan veranderende weersomstandigheden? Zou dat ertoe kunnen leiden dat wespen zo groot worden als een auto - zoals we in de film zien?

Organisator Wageningen University & Research and Heerenstraat Theater
Datum

do 19 oktober 2023 19:30

Locatie Heerenstraat Theater, Wageningen
Prijsomschrijving Tickets: Standaard 11,- | Cineville 3,-

Ontdek meer over evolutie op celniveau tijdens deze wetenschappelijke verkenning voordat we genieten van de sci-fi actiefilm "Starship Troopers" in het Heerenstraat Theater. De inleiding door Saminathan is in het Engels, de film is Engels gesproken en ondertiteld in het Nederlands.

Wageningen University & Research hecht veel waarde aan haar verbinding met de stad van Wageningen en haar inwoners. Met CineScience movietalks geven Wageningse onderzoekers een inkijkje in hun werk om een laagdrempelige en unieke wijze door hun onderzoek op een creatieve wijze te verbinden aan een zelfgekozen speelfilm.

Leer meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten, ontdek hoe ons dagelijkse leven linkt aan het onderzoek dat in Wageningen gedaan wordt en geniet van een prachtige film die aanzet tot een goed gesprek. En voor dat gesprek is genoeg ruimte tijdens de pauze of borrel, een drankje is bij je ticket inbegrepen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan