Wageningen Dialogue

DocuScience: Holy Shit

Heb je wel eens achterom gekeken na een ochtend op het toilet en je afgevraagd: is al dit harde werk dan helemaal voor niets? In de documentaire 'Holy Shit' wordt het potentieel van menselijke poep en plas onderzocht. Een van de grootste reststromen in onze huidige kringloop, maar nog een van de minst besproken onderwerpen. Tijdens de docu volgen we de hele cirkel van poep tot broodje en bevragen vooraanstaande biologen, ecologen en politici over hun kennis van goeie shit. Hoe kunnen met onze kringspier de voedselkringloop sluiten en wat houdt ons hier nog in tegen? Van taboes tot wet en regelgeving. Alle aspecten van dit complexe maar fascinerende onderwerp komen aan bod en geven genoeg ‘poop for thought’. Met als doel om deze waardevolle vezels weer terug te brengen naar de akker, om zo via deze weg onze verarmde bodem weer echt te voeden.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 6 juni 2023 19:00 tot 21:00

Duur Inloop om 18:30
Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500

Na de documentaire zal er een informatieve talkshow plaatsvinden met een panel van experts op dit onderwerp. Aan de hand van Frequently Asked Shit Questions (FASQ) diepen wij de circulaire kringloop verder uit. Ook onderzoeken wij samen met het publiek hoe wij als mens weer onderdeel worden van onze eigen voedselkringloop. Hoe gaan wij er met elkaar voor dat de weggespoelde waarde niet langer verspild wordt?

De experts die aanwezig zullen zijn, zijn:

Goed om te weten: dit programma is Nederlands gesproken.

Details

De documentaire wordt vertoond in Omnia en is gratis te bezoeken. Het programma start om 19:00u, de zaal (auditorium) is open vanaf 18:30u. Registreren is niet nodig, maar zorg dat je op tijd bent want vol=vol. Na het programma ben je van harte welkom om na te praten aan de bar in Faculty Club Novum.

Vooraf een hapje eten in restaurant Novum?

Speciaal voor DocuScience biedt restaurant Novum, in Omnia, een DocuDinner aan. Het DocuDinner start om 17:30u. Voor 18,25 euro wordt je voorzien van een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, een nagerecht en een drankje. Reserveren is vereist en kan via welkom@restaurantnovum.nl. Graag DocuScience vermelden in de e-mail. Voor dinergasten wordt een stoel gereserveerd in de zaal, dus heb je gegarandeerd plek bij de documentaire.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Over DocuScience

DocuScience is een nieuw programma in Omnia, waar medewerkers van Wageningen Campus inzichten delen in al het werk dat op de campus gebeurt. We zullen nieuwe perspectieven verkennen aan de hand van interessante documentaires die aanzetten tot een gesprek. Iedereen die op Wageningen Campus werkt is welkom, dus neem vooral je collega’s mee!