Rassen

Welke erwten groeiden mensen 100 jaar geleden? Waar werden oude gerstrassen voor gebruikt? Waarom was Broek op Langedijk in West-Friesland het middelpunt van de kolenteelt? Lees over de verhalen van de gewassen en hun rassen. Jaartallen die achter de rasnamen staan vermeld verwijzen naar het jaar van introductie in Nederland, of naar de eerste verwijzing naar het ras die is gevonden in oude literatuur of in rassenlijsten.Erfgoedrassen met eigen ogen zien? Dit jaar staan een tiental erfgoedrassen op het veld in de historische moestuin De Ommuurde Tuin in Renkum. Geopend op woensdag en zaterdag (bezoek www.ommuurdetuin.nl voor openingstijden).


Groeiende verhalen

Door de tijd heen zal het aantal gewassen en rassen waar verhalen over te vertellen zijn uitbreiden. Als je zelf meer informatie weet over één of meerdere van de oude rassen, horen we dat heel graag! Dit kun je doorgeven via Contact.

De Erfgoedrassenlijst

De gehele erfgoedrassenlijst is te downloaden via:
Haal historie in je tuin

Er zijn verschillende zaadhandelaren die (oude) rassen aanbieden. Bekijk bij deze aanbieders welke oude groenterassen er worden verkocht, om historie in je tuin te halen. Een deel van de erfgoedzaden kan ook via de erfgoedrassen webshop in kleine hoeveelheden worden besteld.