Kick-off Verkenning Onderwijsregio Food Valley 13 september 2023

Meld je aan via onderstaand formulier

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen

Indien hierboven geen Google Forms verschijnt kun je de cookies accepteren en de pagina opnieuw laden óf je kunt hier klikken voor een directe link naar het aanmeldformulier: https://forms.gle/W2VaRL637oNfDjxG7

Meer info

In de Lerarenbrief 2022 kondigden onderwijsministers Wiersma en Dijkgraaf aan meer in te willen zetten op regionale samenwerking. ‘Partijen in de regio die daar nu nog in verschillende verbanden aan werken, zoals via de Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP), Samen Opleiden en Professionaliseren (SO&P) en de regionale allianties verbinden zich tot één onderwijsregio met een Regionale Aanpak Toekomst Onderwijsarbeidsmarkt (RATO)’, staat er in de Lerarenbrief. Inmiddels is de RATO de Onderwijsregio geworden. In juni van 2023 zijn de eerste 29 Onderwijsregio’s (de voorlopers) van start gegaan.

Op 13 september 2023 starten we in de regio Food Valley met de verkenning van onze Onderwijsregio. Vanuit Samen Opleiden & Professionaliseren, Regionale Aanpak Personeelstekort en de Educatieve Alliantie komen we samen om richting te geven aan onze aanpak van het lerarentekort.

Het doel van deze ochtend is om kennis te maken en de grondslag van onderwijsregio’s; werven, matchen, begeleiden, opleiden en professionaliseren, te bespreken. Uiterlijk 1 januari 2025 moet de Onderwijsregio Food Valley een feit zijn. In de tussenliggende periode vormen we op basis van de grondslag een werkwijze om de resultaten te boeken op de door ons gestelde doelen.

Tijdens de kickoff deelt de projectleider uit de Duin- en & Bollenstreek zijn ervaring met hun succesvolle aanpak van het lerarentekort en maken we kennis met de regiocoördinator Gelderland van de Realisatie Eenheid.

Deze kick-off is voor bestuurders, schoolleiders, HR-functionarissen, schoolopleiders, lerarenopleiders en projectleiders in de regio Food Valley.

Programma:

8:30 Inloop met koffie en thee
9:00 Programma met o.a.
Inspiratie vanuit Duin & Bollenstreek
Kennismaking Regiocoördinator Realisatie Eenheid Gelderland
Thematafels Werving, Matching, Begeleiden, Opleiden en Professionaliseren
11:30 Napraten met vroege lunch