Food Valley Scholennetwerk 2019/2020

Op 19 september 2019 kwam het Food Valley Scholennetwerk bijeen tijdens de presentatie van de gezamenlijke jaaragenda. Perry den Brok, hoogleraar Education and Learning Sciences, gaf een inspirerende lezing over multidisciplinaire vaardigheden in het onderwijs. Een onderwerp dat veel los maakte bij de aanwezige docenten, schoolleiders en vertegenwoordigers.

Het jaarlijkse evenement vond dit maal plaats in de aula van het Marnix College, waar de deelnemers warm werden ontvangen met een goed verzorgde maaltijd. Annemieke Teule, plaatsvervangend rector van het Marnix College, trapte de dag af met een hartelijk welkom aan alle aanwezigen. Het netwerk werd dit jaar weer breed vertegenwoordigd door een divers gezelschap uit de hele regio.

De presentatie van de jaaragenda werd verzorgd door Jamila de Jong, coördinator van Food Valley Netwerk VO-HO. Er werd teruggeblikt op het afgelopen schooljaar en enkele nieuwe activiteiten van de netwerkscholen werden uitgelicht. Nieuw dit jaar was de pitchronde: alle standhouders van de infomarkt kregen 2 minuten om zich te presenteren en de aanwezigen te prikkelen om tijdens de borrel verder te praten. 

Na het eerste gedeelte begon de hoofdattractie. Perry den Brok hield een lezing over het boeiende onderwerp: "Hoe bereid je leerlingen voor op de groeiende vraag naar hoogopgeleid personeel met multidisciplinaire vaardigheden?". Centraal stond de vraag wat multi- en interdisciplinair onderwijs oplevert voor leerlingen en docenten, maar ook welke investering het vraagt van docenten en scholen om succesvol te zijn in dit opkomende gebied.

Na afloop van de lezing werd het onderwerp in groepen bediscussieerd. Hoe ver zijn we eigenlijk met multi-, inter- en transdisciplinair werken? Hoe vertaal je dit naar je lessen? En, hoe kan het scholennetwerk hieraan bijdragen? Iedere werkgroep kwam met verrassende conclusies en ontdekkingen. Eén ding werd duidelijk: er heerst een brede overeenstemming over het belang van multidisciplinair werken. De weg ernaartoe is nog onzeker en we hebben elkaar nodig om er te komen.

Meer weten? Lees het nieuwsbericht: Hoger op de multidisciplinaire ladder.

Lees het nieuwsbericht

Foto's door Guy Ackermans.

Benieuwd naar de rest van de foto's? Klik op onderstaande knop om naar het fotoalbum te gaan.