Power4GezondZwanger

Power4GezondZwanger is een programma waarin verloskundigen, diëtisten en zwangere vrouwen samen werken aan gezonde voeding. Bij Power4GezondZwanger wordt voeding op vier extra momenten tijdens de zwangerschap besproken. Het doel van Power4GezondZwanger is dat de zwangere vrouwen door middel van empowerment hun voedingskwaliteit tijdens de zwangerschap verbeteren.

Power4GezondZwanger wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met vele partners, zoals KNOV, NVD en Voedingscentrum. Dit project wordt gefinancierd door ZonMW en Regio Deal Foodvalley. Op deze website vertellen we meer over dit onderzoek.

Logo Power4GezondZwanger

Voeding beïnvloedt de gezondheid van moeder en kind over de gehele levensloop. Gezonde voeding in de eerste duizend dagen is van belang voor de gezondheid van het kind op korte en lange termijn. De zwangerschap is een kansrijk moment voor veranderingen in leefstijl omdat vrouwen het belang van gezonde voeding voor hun eigen gezondheid en die van hun kind zien.