Centre for Biobased Economy op SummerLabb

Gepubliceerd op
6 september 2016

De haven van Rotterdam zal veranderen als de economie overgaat van fossiel gebaseerd naar biobased. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam in het eerste weekend van september lieten Wageningen University & Research en Inholland aan de Rotterdammers zien welke kansen de biobased economie biedt.

Inholland demonstreerde haar biobased bank met miscanthus. Wageningen University & Research liet in het biobased huis van de stichting Ecobouw Nederland laten zien hoe vanuit natuurlijke grondstoffen als aardappelen, vlas en hennep grondstoffen gemaakt worden voor plastic verpakkingen, plastic producten en bouwmaterialen.

De studenten van beide onderwijsinstellingen gingen in gesprek met de bezoekers van de Havendagen, vanuit hun enthousiasme voor het biobased onderwerp. De activiteiten van Inholland en Wageningen University & Research waren onderdeel van SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, dat rondtrekt in Nederland om duurzaamheid bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

IMG_3316_LR.jpg

Inholland en Wageningen University & Research, werken binnen CBBE samen met zeven hogescholen en het bedrijfsleven aan een biobased toekomst.