Masterclass gebruik van moderne veredelings- technieken in de sierteelt, een wereld te winnen

Cursus

Masterclass gebruik van moderne veredelings- technieken in de sierteelt, een wereld te winnen

Bent u op zoek naar de nieuwste kennis over moderne veredelingstechnieken en het gebruik daarvan in de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen)? En wilt u uw kennis verbreden en verdiepen met de meest recente technologieën zoals DNA merker, sequentie bepalingen, biotechnologie, mutatie veredeling (o.a. CRISPR/Cas9) en voorbeelden van succesvolle toepassingen daarvan? Dan is deze masterclass echt iets voor u.

Organisator Wageningen Academy, Wageningen Plant Research, Wageningen Plantenveredeling
Datum

di 12 november 2019 tot vr 15 november 2019

Duur 4 dagen
Setup Campus WUR
Locatie Wageningen Campus
Prijs € 1.645,00

Cursus onderdelen

Deze 4-daagse masterclass is toegespitst op de sierteeltveredeling en omvat (gast)presentaties, groepswerk, casussen en bedrijfsbezoeken. Er is ruime gelegenheid voor interactie met de cursusleiders van Wageningen Plant Research en tussen deelnemers onderling.
De volgende onderwerpen komen in deze masterclass aan bod:
• Moderne veredelingstechnieken
(Marker Assisted Selection / Breeding (MAS/MAB))
• Biotechnologie
• Workshop met groepswerk ahv casussen deelnemers
• Voorbeelden uit de praktijk (bedrijfsbezoeken, gastsprekers)

De deelnemers krijgen de mogelijkheid om een praktijkcasus in te dienen. Voorafgaand aan de masterclass ontvangt u voorbereidende leerstof.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor professionals die sturing geven aan en beslissen over de (in)richting van veredelingsprogramma’s in met name de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen) en fruitteelt, maar ook veredelaars uit andere sectoren zijn welkom.
HBO of WO niveau.

Resultaat

Na de masterclass beschikt u over een verdiepend inzicht inzake moderne veredelingstechnieken en hoe deze toegepast kunnen worden in de bedrijfsvoering. U krijgt directe toegang tot Wageningse experts op dit gebied die de nieuwste inzichten doceren met een link naar de
praktijk. Door de nieuwe ideeën die u opdoet, de groepsdiscussies
en casussen bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk aan veredelingsprogramma’s. Onderneem actie!

Cursusleiding

De cursusleiding bestaat uit Dr. Frans Krens en Dr. Paul Arens, Wageningen University & Research.

Een interessante masterclass waarbij in 4 dagen tijd de moderne technieken worden gepresenteerd. De theorie wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden verduidelijkt. Het open karakter, de diverse leslocaties en de bevlogen docenten maken deze masterclass zeker toegankelijk voor een breed publiek. Aanrader!
Edwin Verheijen, Veredelaar, Pan American Seed Europe B.V (deelnemer editie 2018)

Op een inspirerende manier, en met een goede afwisseling van theorie en praktijk, zijn we in korte tijd op de hoogte gebracht van de laatste technische ontwikkelingen
Joost Kos, Head R&D Flowers, Syngenta (deelnemer editie 2016)