Mantelzorgevent: We care, do you?

Mantelzorgevent: We care, do you?

Op 11 november 2019 geeft WUR aandacht aan het thema mantelzorg en werk in het kader van de Dag van de Mantelzorg. WUR bundelt hiervoor zijn krachten met diverse instanties en de omliggende gemeentes op het gebied van mantelzorg. We nodigen je van harte uit voor dit Mantelzorgevent, dat onderdeel is van “surf your stress week”.

Organisator Impulse

ma 11 november 2019 12:00 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
Zaal/kamer Speakerscorner
Prijs Gratis

DUTCH ONLY! Dit evenement is volledig Nederlandstalig.

Inloop vanaf 12 uur in IMPULSE. Van 12.15 tot 13.00 is er een interactieve activiteit. Het event sluit om 13.30 uur.

Dit event heeft als doel om aandacht te schenken in de volle breedte aan de balans zorgen en werken, voor medewerkers en studenten. Er vindt o.a. een ronde tafelgesprek plaats met diverse mantelzorgers binnen WUR. Ernst van de Ende, algemeen directeur van PSG, gaat samen met Fenny de Lange het gesprek leiden. Zij gaan daarbij ook in op vragen en opmerkingen uit het publiek. Daarnaast is er een informatiemarkt ingericht door de diverse instanties en gemeenten, specifiek voor onze medewerkers en studenten.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. Lees hier meer over mantelzorg.

Hoeveel mensen verlenen mantelzorg?

Het is gebleken dat 1 op de 6 medewerkers betaald werk combineert met mantelzorg. 8,6% van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast en velen geven langdurige zorg van meer dan 3 maanden.

WUR en mantelzorg

Werk en mantelzorg in balans is een onderwerp dat veel speelt binnen WUR en als werkgever willen we hier graag aandacht aan schenken.