Kunst

Er is veel aandacht voor beeldende kunst op Wageningen Campus. Bezoek een van onze tentoonstellingen, ga naar het Wereldbodemmuseum of maak een wandeling langs de kunstroute!

Kunstroute op de campus

de Zaaier

Veel kunstwerken die op de campus staan hebben een raakvlak met het werkterrein van Wageningen University & Research. Vroeger werden kunstwerken vaak geplaatst in het kader van bouwactiviteiten, maar ook is er kunst geplaatst ter gelegenheid van festiviteiten en evenementen. De kunstwerken die afkomstig zijn van andere complexen in Wageningen, hebben een goede plek gekregen op Wageningen Campus, door samen te werken met het Centrum Beeldende Kunst Gelderland. Met de kunstenaars Wim Korvinus en Hermelinde van Xanten is een beeldplan met een kunstroute ontworpen. Hiermee kunt u een wandeling maken langs alle kunstwerken op de campus. U kunt hieronder deze kunstroute downloaden.

Download de kunstroute:

Beeldimpressie van een aantal kunstwerken op de campus:

Wereldbodemmuseum

In het Wereldbodemmuseum van ISRIC, kunnen bezoekers kennis opdoen over de rol van de bodem in het leven en de ecosystemen en een indruk krijgen van de enorme variatie van bodemsoorten in de wereld. Van de kleurrijke vulkanische asbodem uit Indonesië tot de door de mens gemaakte Terra Preta in de Amazone. Het museum toont bodemmonolieten met bijbehorende gegevens, inclusief een volledige profielbeschrijving, bodemchemische en -fysische gegevens, en informatie over het landschap en het landgebruik. » World Soil Museum