Training course

Stress Management 2023-2024

Hoe ga jij om met stress?
Stimuleert het je om alles te geven of voel je je verlamd en angstig?

Stress is een hot topic; zeker ook onder studenten. Studie- en prestatiedruk, hoge verwachtingen, financiële problemen, een overvolle agenda, maar ook sociale media zijn veelgenoemde veroorzakers.

Het goede nieuws? Op sommige van de stressfactoren die je ervaart, heb je zélf invloed; deze training geeft je inzicht en handvatten om beter om te gaan met je (studie)stress.

Organisator Student Training & Support
Datum

ma 13 november 2023 19:00 tot 21:30

Duur 4 maandagen: 13,20,27 november, 4 december 2023 | 19.00-21.30u
Zaal/kamer Forum, t.b.d
Prijs Gratis

Manage je (studie)stress effectief

Stress hoort bij het leven. Het laat je rennen voor je leven bij fysiek gevaar, en het geeft je net die extra energie om te blokken voor je examens. Maar als stress chronisch wordt, kan het problemen veroorzaken. Deze training behandelt vragen als: Wat is stress? Wat zijn de oorzaken van stress? Wat kun je daaraan doen? En... hoe leer je je stress beheersen?

Je werkt aan het herkennen van negatieve, zelfondermijnende gedachten en hoe die constructief om te buigen. Daarnaast leer je je kwaliteiten te benutten, prioriteiten te stellen en ontspanningstechnieken toe te passen.

De training biedt inzichten en handvatten die je kunnen helpen om op een effectieve manier met je (studie)stress om te gaan.

1. Jouw relatie met stress

Tijdens de 1e sessie neem je je relatie met stress onder de loep. Wat betekent stress voor jou? Hoe ga je ermee om? En hoe beïnvloeden jouw copingstrategieën je leven?

2. Onderliggende oorzaken van jouw stress

We onderzoeken waar jouw stress vandaan komt. In het bijzonder kijken we naar de relatie tussen je gedachten en overtuigingen en het ontstaan van stress.

3. Omgaan met negatieve emoties

Hoe ga je om met negatieve emoties, spanningen en stress zonder je erdoor te laten overweldigen.

4. Psychologische flexibiliteit

De laatste bijeenkomst gaan we gedachten, emoties en gedrag integreren. Je verwerkt tegenslagen met zelfvertrouwen; je buigt wel, maar breekt niet meer zo gemakkelijk onder druk. Je wint aan psychologische flexibiliteit.

Schrijf je in

Practische informatie

We verwachten dat je alle 4 bijeenkomsten bijwoont !

Groepsgrootte max 12 studenten
Taal English
Duur 4 x 2,5 uur
Kosten Gratis; aangeboden door Student Training & Support
Zelfstudie zoveel als je nodig hebt

Passen de data nu niet, maar heb je interesse in deze training, dan kun je je contactgegevens achterlaten via 'Register here'. Deze training zal dit collegejaar naar verwachting 4-5 keer gegeven worden.