Nieuws

ABS op sociale media

Gepubliceerd op
16 september 2021

Nu er steeds meer informatie over ABS beschikbaar komt, spelen sociale media een steeds grotere rol bij het delen van nieuws en relevante informatie voor gebruikers van genetische bronnen. Welke sociale media-accounts kunnen nuttig zijn voor u?

ABS-Loket Nederland op sociale media

Het ABS-Loket Nederland deelt regelmatig nieuwsberichten en ABS-informatie op Twitter en LinkedIn, naast de informatie op onze website (www.absfocalpoint.nl/nl). Volg ons op Twitter via @CGN_Wageningen, waar we de hashtag #absfocalpoint gebruiken voor ABS-gerelateerde tweets. Op LinkedIn vindt u ons als ‘ABS Focal Point – the Netherlands’.

Nieuws en hulpmiddelen

Naast het onderhouden van een nuttige website (die we bespraken in ons artikel over ABS-hulpmiddelen), is de Duitse Nagoya Protocol HuB actief op LinkedIn en Twitter. Hun Engelstalige berichten zijn met name gericht op onderzoekers in de academische sector en promoten hun podcast ‘Nagoya Bites’, ABS-‘Compliance Stories’ en andere ABS-informatie voor gebruikers van genetische bronnen.

Het ABS Capacity Development Initiative ondersteunt ABS-onderhandelingen en de implementatie van het Nagoya Protocol door het integreren van ABS-principes, duurzaam gebruik en ethische inkoop in biotrade-waardeketens. Op Twitter (@ABSBiotrade) delen ze regelmatig evenementen, artikelen en interviews die laten zien hoe ABS kan bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit.

Openbare discussiegroep

De LinkedIn-groep ‘Nagoya Protocol on Access and Benefit Sharing: Compliance Forum’ is een openbaar forum voor vragen en discussies over ABS-naleving, met een netwerk van over de hele wereld. Leden zijn onder meer (vertegenwoordigers van) bedrijven en NGO’s en ABS-experts die hun kennis willen delen. Leden stellen vragen over ervaringen met ABS-toegangswetgeving en -procedures, delen interessante ABS-artikelen en kondigen ABS-evenementen aan, bijvoorbeeld webinars.