Nieuws

WUR Linked In zoekt techniektalent

Gepubliceerd op
25 maart 2021

Meer jongeren enthousiast maken voor een studie en baan in de techniek. Hiervoor start Wageningen University & Research het project Linked In Techniek met steun van provincie Gelderland. Met wetenschappers in de klas, challenges en prijsvragen en carrièredagen maken leerlingen en leraren in het basis- en het voorgezet onderwijs spelenderwijs kennis met de nieuwste ontwikkelingen in techniek.

Er is een groeiend tekort aan vakmensen in de techniek. We zoeken nieuw techniektalent om de opgaven op het gebied van klimaatverandering, energietransitie en woningbouw aan te pakken. Met WUR Linked In willen we meer jongeren interesseren in een loopbaan in de techniek
Gedeputeerde Peter Kerris

Kinderuniversiteit

In 3 jaar tijd wil WUR Linked In 600 leerlingen en docenten in de regio Food Valley bereiken met de Kinderuniversiteit. Jaarlijks laten 20 wetenschappers in de klas leerlingen op de basisschool zien hoe leuk techniek kan zijn. De klassen in de bovenbouw kunnen ieder jaar meedoen aan een techniek prijsvraag.

Carreer Days

Voor het voortgezet onderwijs wordt een Junior Consultancy Training opgezet waarmee leerlingen aan de slag gaan met praktijkopdracht in de techniek. Voor leerlingen in de onderbouw is er drie keer per jaar een Carreer Day voor de techniek. Leerlingen in de bovenbouw kunnen ieder jaar meedoen aan de Hannover Messe Challenge, waarin topwetenschappers uit de EU ze uitdagen nieuwe technologische oplossingen te vinden voor de uitdagingen van morgen.

Techniek op school

WUR Linked In richt zich niet allen op leerlingen, maar ook op docenten. Het laat scholen zien hoe ze Wetenschap & Techniek in hun curriculum kunnen opnemen. Docenten krijgen inzicht in de nieuwste technologische ontwikkelingen, waardoor ze hun leerlingen beter kunnen begeleiden voor de technische profielen.

Samenwerking

In dit project werkt de WUR samen met Algae PARC, FabLab, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Technical Development Studio en Vivera in de regio Foodvalley. Zij brengen nieuwe inzichten mee over de kennis en vaardigheden waar het onderwijs zich op zou moeten richten. Provincie Gelderland zet 150.000 euro in voor WUR Linked In vanuit het programma Onderwijs & Arbeidsmarkt.