Vacatures

Food Valley Netwerk VO-HO brengt inspiratie en nieuwe kennis in de klas door activiteiten voor leerlingen en docenten te organiseren en lesmateriaal te ontwikkelen. Wij zijn met regelmaat op zoek naar docenten en studenten die ons hierbij kunnen ondersteunen. Bekijk onze openstaande vacatures.

Thema's

Op dit moment zoeken wij met spoed studenten die begeleider willen worden binnen de volgende projecten. Bekijk de vacatures voor meer uitleg.

De Ideale Burger

Junior Consultancy Training, traject van meerdere weken.

Leerlingen ontwikkelen een duurzaam en plantaardig alternatief voor een stuk vlees. Je helpt bij de startdag (op campus), slotdag, en tussen-door via mailcontact.

Pré: student levensmiddelen

Algen

Junior Consultancy Training, traject van meerdere weken.

Leerlingen bouwen tijdens dit project een eigen algen-reactor. Jij hebt basis kennis over de groei van algen en je helpt met start- en slotdag en tussendoor via mailcontact.

Voedselverspilling

Junior Consultancy Training, traject van meerdere weken.

De inhoud wordt op dit moment ontwikkeld. Je helpt bij startdag, slotdag, en tussendoor via mailcontact. Je weet wat er binnen het thema ‘voedsel verspilling’ speelt en helpt eventueel nieuwe lesmateriaal te ontwikkelen.

Ecosysteem

Junior Consultancy Training, traject van meerdere weken en workshops, 1 dagdeel

Leerlingen doen onderzoek naar de randvoorwaarden voor groei van planten in ecosystemen. Hebben bodem, water-diertjes, planten: jouw interesse? Werk mee aan onze workshop en JCT. Sommige zijn gebruiksklaar, andere nog in ontwikkeling. Ook hierbij is je hulp welkom.

Blue Energy

Workshop, 1 dagdeel

Tijdens deze workshop demonstreer je hoe energie wordt opgewekt met zoet en zout water. Ook laat je leerlingen nadenken over het belang hiervan. Je geeft de workshop zowel aan klassen die Wageningen Campus bezoeken alswel op scholen.

Pré: basiskennis natuurkunde

Per direct gezocht: Workshopbegeleider

Food Valley Netwerk VO-HO organiseert het hele jaar door activiteiten om middelbare scholieren kennis te laten maken met de Wageningse wetenschap. Studententeams voeren deze activiteiten veelal uit. Wij zijn per direct op zoek naar studenten die als workshopbegeleider onze teams aan kunnen vullen.

Jouw rol

Je maakt deel uit van een van onze studententeams (Earth, Food, Life en Society). In overleg met je team geef je bijbehorende workshops, bijvoorbeeld sensorisch onderzoek, multifunctioneel landschap, duurzaam ondernemen, moleculaire gastronomie, blue energy of het wereldvoedselvraagstuk. Vanuit elke studie zijn er workshops die je kunt geven, en soms ook nieuwe workshops om te ontwikkelen.

Ben jij dit?

Je bent enthousiast over je studie en je kunt goed met jonge mensen omgaan. Je vindt het geen probleem om voor grotere groepen (30-60) te staan en je kunt anderen makkelijk wat leren. Als je goed kan werken in een team en anderen goed kan motiveren dan willen we jou als begeleider!

Werkzaamheden

Training

Na een training didactische vaardigheden ga je aan de slag. De training zijn in de avond van 17.30 tot 20.30 uur.

Uitvoeren activiteiten

 • Je draagt met je team zorg voor de bemensing en voorbereiding van de workshops;
 • Je begeleidt scholieren in workshops, bij hun meesterproef of een andere activiteit;
 • Je houdt als team de producten en materialen up to date, samen met docenten (vo en ho);
 • Je evalueert met je team de ervaringen en koppelt die terug.

Belangrijk

 • Je ontvangt een vergoeidng van €35 per dagdeel (4 uren, €8,75 per uur);
 • Wij vragen tenminste 6 maanden beschikbaarheid in verband met training en overdracht;
 • Je mag geen contract (voor student-assistenten) bij de WUR hebben;
 • Vertel ons bij je aanmelding waarom jij voor ons wilt werken en welke ervaring je al hebt (stuur je CV mee).

Interesse?

Wil je deel van onze studententeams uit maken? Stuur dan een korte motivatie en je cv onder vermelding van "Vacature studententeam" naar ons e-mailadres. Vergeet niet je studie, studiejaar en het project te vermelden waaraan je mee wilt werken.


  Per direct gezocht: Begeleider Junior Consultancy Training (JCT)

  Food Valley Netwerk VO-HO organiseert het hele jaar door activiteiten om middelbare scholieren kennis te laten maken met de Wageningse wetenschap. Wij zijn per direct op zoek naar studenten die Junior Consultancy Trainingen willen begeleiden. Als begeleider van JCT's maak je onderdeel uit van een studententeam en werk je in overleg met hen samen.

  Junior Consultancy Trainingen

  Leerlingen gaan in teams aan de slag met een echte opdracht, die wordt toegelicht door experts tijdens de startdag. Aan het eind van het traject presenteren de leerlingen hun eindproduct / advies. In de tussenliggende weken werken ze op school aan de opdracht, onder begeleiding van hun docenten. Tijdens het traject hebben zij meerdere malen contact met de begeleider vanuit de WUR.

  Werkzaamheden studententeam

  • Je zorgt er met je team voor dat er voor elke workshops begeleiders zijn en treft nodige voorbereiding;
  • Je begeleidt scholieren in workshops, tijdens campusbezoeken of Junior consultancy trainingen;
  • Je houdt als team de producten en materialen up to date, samen met docenten (vooortgezet en hoger onderwijs);
  • Je evalueert met je team de ervaringen en koppelt die terug.

  Ben jij dit?

  Ben jij minstens beschikbaar tot mei 2020, vind je het leuk om anderen wat te leren en ben je niet bang om voor grote groepen te spreken, dan is dit werk iets voor jou!

  Als begeleider van een Junior Consultancy zijn ben je inhoudelijk bezig met je studie, help je gemotiveerde leerlingen die graag meer verdieping willen buiten hun gewone lessen om en ontvang je ook nog eens een leuke vergoeding van €35,- per dagdeel (4 uren, €8,75 per uur).

  Interesse?

  Wil jij de Junior Consultancy Trainingen begeleiden? Stuur dan een korte motivatie en je cv onder vermelding van "Vacature studententeam" naar ons e-mailadres. Vergeet niet je studie, studiejaar en het project te vermelden waaraan je mee wilt werken.